Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozložili skupinu, ktorá kšeftovala s drogami

Zadržané drogy
Zadržané drogy

BRATISLAVA - Polícia obvinila štvoricu mužov z predaja drog. Skupina podľa nej v Žilinskom kraji zaobstarávala a predávala záujemcom metamfetamín, extázu a kokaín. Traja obvinení skončili vo väzbe. Ak sa vina mužov preukáže pred súdom, môžu vo väzení stráviť až desať rokov. Informovala o tom dnes hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková.

Na čele skupiny bol vraj 30-ročný muž. Ten drogy podľa polície získaval z Bratislavy a Poľska. Omamné látky následne predával ďalším osobám v skupine. "Tí ich predávali ďalším drobným dílerom a konzumentom," poznamenala Polačiková.

Počas záťahu polícia skontrolovala viacero domov a áut a zaistila 103 gramov metamfetamínu, z ktorého by dalo vyrobiť takmer 4000 dávok, uviedla Polačiková. Polícia našla tiež asi 260 gramov marihuany a 27 gramov extázy. Hodnotu zadržaných drog experti odhadli na 106 tisíc eur.

Polícia začiatkom februára zadržala Vietnamku, ktorá v upravenom dome pestovala marihuanu. Predtým zasa zatkla dvoch výrobcov tejto "mäkkej" drogy v Šamoríne. Zo zaistených šišiek a rastlín by vraj mohli vyrobiť marihuanu v hodnote 186 tisíc eur. V Trnave policajti vlani zase našli 970 kilogramov surovej marihuany v hodnote 3,5 milióna eur.

Z výroby a obchodovania s drogami polícia v závere minulého roka obvinila českého občana, ktorý podľa nej balil a pripravoval omamné látky na distribúciu v Šaštíne-Strážach na západnom Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu