Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trnavskí cestári vyhlásili prvý kalamitný stupeň

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

TRNAVA – Takmer všetky cesty nižšej triedy v okresoch Trnava, Galanta a Piešťany sú neprejazdné, alebo prejazdné s problémami. Cestári dnes ráno vyhlásili prvý kalamitný stupeň.

Hoci na území kraja nesneží, nárazový vietor fúka sneh z polí na cesty. Podľa námestníka Správy a údržby ciest Trnavského kraja Borisa Valaška je situácia vážna, niekde je na cestách aj viac ako 10 centimetrov snehu napriek tomu, že majú v teréne všetky dostupné mechanizmy. „Prehŕňame to, ale o chvíľu je to také isté,“ zhodnotil Valašek. Najhoršia situácia je v úsekoch Trnava – Ružindol, Trnava – Suchá nad Parnou, Trnava – Voderady, ale aj v okolí Galanty. Relatívny pokoj je podľa neho v okresoch Dunajská Streda, Senica, Skalica. Ako dodal, pokiaľ bude naďalej takto fúkať, nie je v silách cestárov situáciu zlepšiť.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal dnes o 11:00 výstrahu prvého stupňa pred vetrom, snehovými jazykmi a závejmi pre západ Podunajskej nížiny a Záhorie. Fúkať má vietor s rýchlosťou 16 až 22 metrov za sekundu.

Počasie narobilo problémy aj hasičom, od rána zasahovali pri desiatich dopravných nehodách. Podľa operačného strediska krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave však žiadna z nich nebola vážna. Ráno hasiči vyťahovali zo závejov autobus, v súčasnosti však majú plné ruky práce, preto autá zo závejom nevyťahujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu