Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mečára zvolili za dekana, senát jeho voľbu spochybnil

Miroslav Mečár
Miroslav Mečár

TRENČÍN – Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka Miroslav Mečár sa vracia do kresla dekana Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov. Mečára, ktorý sa po sérii škandálov k 1. marcu vzdal funkcie rektora, za dekana zvolil akademický senát fakulty, ktorý pred nedávnom odvolal súčasného dekana Daniela Bánociho. Jeho deti patria k tým, čo získali expresné tituly.

Akademický senát celej univerzity však Mečárovu voľbu spochybňuje. “Nepoznám všetky okolnosti. Viem, že akurát poslali list rektorovi Mečárovi, že bol zvolený za dekana. Sú to také hry. Mečár bol zvolený nefunkčným senátom, takže jeho zvolenie je neplatné,” povedal predseda Akademického senátu Trenčianskej univerzity Dušan Holý.

Senát fakulty má podľa jeho tvrdenia platných len šesť z dvanástich mandátov, preto nemôže byť Mečárovo zvolenie legálne. Holý rovnakou argumentáciou spochybnil aj predošlé odvolanie dekana Bánociho. S vedením senátu fakulty sa nepodarilo skontaktovať. Holý dodal, že poriadok na fakulte môže urobiť až nový rektor. Akademický senát zvolil za zastupujúceho rektora súčasného prorektora Ivana Kneppa. Vedením školy ho od 1. marca poveril minister školstva Ján Mikolaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu