Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Orange chce za výpadok zákazníkov odškodniť

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

Aktualizované

BRATISLAVA - Telekomunikačný operátor Orange Slovensko zaznamenal v stredu v skorých ranných hodinách výpadok svojej 2G a 3G siete. Podľa manažéra vzťahov s verejnosťou Orange Slovensko Petra Tótha neboli v dôsledku výpadku k dispozícii hlasové ani dátové služby na celom území Slovenska.

"Prevádzka sietí bola od rána postupne obnovovaná, pričom ako prvá bola obnovená prevádzka 2G siete a postupne zapájaná sieť 3G na celom území Slovenska," uviedla spoločnosť.

Telekomunikačný operátor predpokladá, že príčinou výpadku bola technická porucha na sieťovom komponente, ktorý sa podieľa na riadení telekomunikačnej prevádzky v sieti. Na definitívnom určení príčiny výpadku však Orange spolupracuje s dodávateľom. Firma sa za výpadok ospravedlnila a zákazníkov účastníckych programov plánuje odškodniť nespoplatnením krátkych textových správ (SMS) odoslaných z domácej siete na telefónne čísla zákazníkov národných slovenských sietí. Zákazníkom predplatených služieb chce navýšiť kredit.

Orange Slovensko pokrýva svojim signálom 99,6 % populácie a vyše 90 % územia Slovenska. Spoločnosť Orange Slovensko evidovala k 30. septembru minulého roka 2,869 mil. aktívnych zákazníkov mobilných služieb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu