Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na pomoc si zobral deti, olúpili duševne chorého!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA/PREŠOV – Muž (29) z Huncoviec v okrese Kežmarok stretol v pohostinstve na popradskej stanici dvoch maloletých (12 a 13), s ktorými si vytipovali svoju obeť.

Stal sa ňou Popradčan (59) s duševnou poruchou, ktorého sa rozhodli prepadnúť a okradnúť! Takýto úvod mala lúpež, ku ktorej došlo v nedeľu na popradskej autobusovej stanici.

Keď ich obeť krátko pred 18. hodinou vyšla z pohostinstva, všetci traja ju sledovali a na muža si počkali pod parkoviskom jedného z obchodných domov. Obaja maloletí zvalili muža na zem a začali ho päsťami udierať do tváre a kopať do trupu. Zároveň mu aj prehľadávali oblečenie. Vtedy k nim pristúpil aj obvinený, ktorý pod hrozbou zabitia pýtal od muža všetko, čo má. Poškodený v obave o život vybral z vrecka nohavíc mobilný telefón, ktorý mu najstarší útočník zobral a spolu s maloletými spolupáchateľmi odišiel.

Prepadnutý Popradčan našťastie neutrpel zranenia, ktoré by si vyžadovali lekárske ošetrenie. Krádežou telefónu mu však vznikla škoda 41 eur, poškodením oblečenia ďalších 60.

Policajti maloletých útočníkov vypátrali ešte v ten večer, vzhľadom na ich vek však nie sú trestne zodpovední. Najstaršieho útočníka vypátrali a zadržali v pondelok a umiestnili v policajnej cele. Vyšetrovateľ už obvinil muža z lúpeže aj spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Informoval o tom Daniel Džobanik z prešovského policajného riaditeľstva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu