Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trebišovskí hasiči evakuovali dom, košickí mali zbytočné výjazdy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE/TREBIŠOV – Výdatná snehová nádielka v Košiciach a na Zemplíne zamestnávala aj hasičov. Ako informoval dôstojník operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Košice Ivan Megyesi, od nedele do pondelka rána mali až 16 technických výjazdov v meste a ďalších osem v okrese Košice-okolie.

„Najčastejšie išlo o vyslobodzovanie áut, ktoré uviazli v snehu. Pomáhali sme nielen osobným, ale aj ľahkým nákladným autám zásobujúcim predajne. Kuriozitou bolo, že nám volali ľudia, aby sme poslali pluhy na odhŕňanie snehu, či prišli odpratávať sneh zo striech. Bežne to nerobíme, iba v prípade, že by hrozilo preborenie strechy,“ povedal Megyesi.

Napriek kalamitnej situácii sa vyskytli dva prípady zneužitia hasičov. „Prvým bolo hlásenie, že v bytovke na Hrebendovej ulici na rómskom sídlisku uniká plyn. Keďže mohlo ísť o únik plynu z propán-butánovej fľaše, vyslali sme tam jednotku, ktorá objekt prehľadala, no nijaký únik plynu nezistila. Žiaľ nevieme dokázať, kto zneužil hasičov. Druhým prípadom zneužitia bolo hlásenie o požiari v sociálnej bytovke na Sládkovičovej ulici. Volajúci požiar hlásil nielen nám, ale aj na tiesňovú linku 112. Vyslali sme tam tri jednotky s cisternami. Zbytočne. Tu je však páchateľ známy a bude stíhaný. Za dvadsať rokov hasičskej služby som také zneužitie hasičov v čase kalamitnej situácie ešte nezažil,“ povedal Megyesi.

Rušnú nedeľnú službu mali aj hasiči v okrese Trebišov, ale aj zo staníc v Čiernej nad Tisou a z Veľkých Kapušian. Vyslobodzovali zapadnuté autá, pomáhali prepraviť pacienta z obce Bačkov, lebo sanitka sa pre zaviatu cestu dostala len na začiatok dediny.

 „Vážny prípad sme mali v nedeľu večer v Čiernej nad Tisou, kde došlo k úniku plynu v jednej bytovke. Jednotka po príchode na miesto zistila, že plyn uniká v z rozvodnej armatúry v troch bytoch. Obyvateľov bytovky sme museli evakuovať. Poruchu odstránil plynový technik plynárenského podniku. Hasiči tu zasahovali až do polnoci,“ informoval dôstojník operačného strediska Hasičského a záchranného zboru Trebišov Miroslav Bajus.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu