Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Podvodník obral dôverčivú dôchodkyňu o 1150 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Podvodníkom sa znova podarilo zneužiť dôverčivosť starých ľudí. Tentoraz im to vyšlo vo Zvolene, kde telefonicky kontaktovali ženu (73).

V pondelok jej popoludní niekoľkokrát zavolal neznámy páchateľ, ktorý sa do telefónu predstavil ako manžel jej vnučky a chcel od nej peniaze. "Dôchodkyňa chcela vnučke pomôcť, preto sa snažila dať dohromady požadovanú sumu. Keďže doma mala iba časť peňazí, ďalšie išla vybrať do banky," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Dodala, že je predpoklad, že páchateľ ju počas cesty do banky a späť sledoval. "Po príchode domov jej opäť zazvonil telefón, kedy jej páchateľ oznámil, že po peniaze pošle svojho kamaráta," pokračuje hovorkyňa. Dôchodkyňa tak dala peniaze neznámemu mužovi.

"Až po jeho odchode zatelefonovala vnučke, či už dostala peniaze. Keďže išlo o podvod, vnučka o ničom nevedela," uviedla Faltániová. Podľa jej informácií tak podvodník dôchodkyňu okradol o 1 150 eur. "Páchateľ bol nižšej postavy vo veku približne 50 rokov. Oblečený mal kožuch krémovej farby," popísala podvodníka. Ako Faltániová dodala, polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre prečin podvodu, za ktorý podvodníkom hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

"Polícia sa obracia na občanov s upozornením, aby nedôverovali cudzím ľuďom, ktorí od nich prídu pýtať peniaze. Predstavujú sa ako pracovníci daňového úradu, elektrární, plynární, poisťovní alebo osoby zastupujúce rôzne spoločnosti," dodala Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu