Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Na člena licenčnej rady deväť kandidátov

Na člena RVR kandiduje aj Juraj Kukura.
Na člena RVR kandiduje aj Juraj Kukura.

BRATISLAVA - Parlamentný mediálny výbor odporučil plénu Národnej rady (NR) SR voľbu jedného člena Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) z deviatich kandidátov. Voľba by sa mala podľa zákona uskutočniť tajným hlasovaním. Ak nebude v prvom kole zvolený ani jeden kandidát, navrhol výbor druhé kolo.

Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc Slovenska navrhla na člena RVR dvoch kandidátov - radcu stratégie riaditeľa odštepného závodu Rádiokomunikácie Petra Alakšu a riaditeľa divadla Aréna Juraja Kukuru. Klub reklamných agentúr Slovenska nominoval Pavla Hapáka, ktorý je riaditeľom vydavateľstva Sanoma Magazines Slovakia. Medzi kandidátmi je aj hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová, ktorú navrhol Slovenský syndikát novinárov.

Jedným z možných budúcich členov licenčnej rady je tiež riaditeľ Slovenskej internetovej televíznej spoločnosti Braňo Král, ktorého nonimovalo občianske združenie Williams IMM. Kandidátom poslanca Národnej rady SR Ladislava Polku na člena RVR je odborný asistent Filozofickej fakulty UK Viliam Kratochvíl, poslanec Bohumil Hanzel navrhol do rady generálnu tajomníčku Istrobanky Elenu Strobolovú. Slovenský lyžiarsky zväz zdravotne postihnutých nominoval bibliografa Univerzitnej knižnice Jozefa Rydla a kandidátom Inštitútu pre verejné otázky je advokát Ernest Valko.

Funkčné obdobie trom členom rady, ktorých bolo treba nahradiť, sa skončilo 9. februára. Dvoch zvolil parlament už v marci, na treťom sa nedohodli, pretože ani jeden z nominantov nedostal potrebný počet hlasov. RVR má tak v súčasnosti osem z deviatich členov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu