Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Za smrť žiaka odsúdili inštruktorku na 5 mesiacov

Monika B.
Monika B. (Zdroj: TASR)

TRENČÍN – Okresný súd v Považskej Bystrici dnes odsúdil inštruktorku plávania Moniku B. Podľa súdu zavinila smrť Adama (9), ktorý sa pred takmer štyrmi rokmi utopil na plaveckom výcviku v Púchove.

Súd jej za to udelil päťmesačný trest s podmienečným odkladom na jeden rok. Povedal to hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Rozsudok nie je právoplatný, Monika B. sa odvolala.

Považskobystrický súd inštruktorku už raz oslobodil, no krajský súd mu vec vrátil. Teraz ju už uznal za vinnú. Monika B. mala Adama v skupine neplavcov. Chlapec sa začal topiť, no nik si to nevšimol. Pod vodou bol asi tri až päť minút. Napriek tomu, že mu po vytiahnutí z vody poskytli predlekársku a následne odbornú lekársku pomoc, o týždeň v banskobystrickej nemocnici zomrel. Prokuratúra tvrdí, že Monika B. nevenovala začínajúcim plavcom dostatočnú pozornosť. Súd ju uznal vinnú z prečinu usmrtenia.

Matka Adama sa súdnou cestou domáha odškodného 500-tisíc €, nie však od súdenej inštruktorky, ani od púchovskej plavárne, kde sa výcvik konal, ale od Základnej školy v Novej Dubnici, ktorú Adam navštevoval, a od mesta Nová Dubnica. O odškodnom sa na jej žiadosť rozhodne až po ukončení trestného konania s inštruktorkou plávania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu