Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Zrútené garáže: Za prešľapy hrozí pokuta 5 miliónov

BRATISLAVA - Slovenská stavebná inšpekcia (SSI) zistila prvé "prešľapy", ktorých sa mala dopustiť firma budujúca podzemné garáže na Námestí sv. Františka v Karlovej Vsi. Tie sa pred necelým mesiacom z nevysvetliteľných dôvodov zrútili!

Podľa Júliusa Dupáka, riaditeľa SSI, pobočka Bratislava, firma pravdepodobne porušila stavebný zákon, za čo jej hrozí až 5-miliónová pokuta.

"Firma mala pôvodne postaviť dvojpodlažné garáže, zmenili to však a stavali jednopodlažné. Nepožiadali však o dodatočné stavebné povolenie a o zmene stavby informovali až pred jej dokončením," povedal Dupák. Táto skutočnosť však v žiadnom prípade nespôsobila zrútenie 50 percent plochy podzemných garáží pod Námestím sv. Františka.

Na stavenisku stále prebieha vyšetrovanie a pravdepodobné príčiny zrútenia určí súdny znalec. Ten by mal tiež rozhodnúť, čo sa stane s druhou polovicou námestia, ktorá ostala stáť - či sa má zbúrať a postaviť nanovo, alebo len spevniť. Spoločnosť Otyk invest, ktorá stavbu realizuje, sa až do úplného ukončenia vyšetrovania nechce k veci vyjadrovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu