Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

UNICEF vyzbieral pre Haiti 4600 eur

Záchranári pomáhajú zraneným
Záchranári pomáhajú zraneným (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský výbor pre UNICEF už pre zemetrasením zničené Haiti vyzbieral 4 646,09 eura. Zbierka však naďalej pokračuje, k dispozícii je účet 2629726297/1100, variabilný symbol 0110, financie pôjdu na pomoc deťom a matkám z Haiti.

„Každé euro, príspevok v akejkoľvek výške je vítaný a pomôže zmierniť tragédiu, ktorá postihla najchudobnejších z chudobných na tomto svete,“ povedal riaditeľ Slovenského výboru pre UNICEF Miroslav Kaňa, ktorý sa obracia na verejnosť s výzvou o podporu pri poskytovaní pomoci, ktorá pomáha zachrániť detské životy.

Ostrovný štát v Karibiku zasiahlo v noci z utorka na stredu najsilnejšie zemetrasenie za posledných 200 rokov, záchvevy sa však ešte stále vracajú. Epicentrum otrasov s magnitúdom 7,3 sa nachádzalo 16 kilometrov od hlavného mesta Port-au-Prince, ktoré je úplne zničené, vládne v ňom panika a k chaotickej situácii prispieva aj prerušenie telekomunikačných spojení.

Zemetrasenie si vyžiadalo desaťtisíce obetí, najhoršie scenáre hovoria až o pol milióne obetí. Ešte stále sa nevie, či sú medzi mŕtvymi aj občania Slovenska. Zatiaľ sa vie o piatich Slovákoch, ktorí sa na ostrove počas katastrofy nachádzali. Všetci piati sú údajne v poriadku.

Už sa podarilo spojiť aj so slovenským honorárnym konzulom v krajine. V stredu sa začali mobilizovať štáty, ktoré do krajiny vysielajú pomoc. Prvé dodávky sú už v krajine. Pridali sa aj slovenské mimovládky, ktoré vyhlásili už päť verejných zbierok.

Prispieť možno okrem UNICEF Slovensko aj prostredníctvom Slovenského Červeného kríža, združenia Človek v ohrození, ADRA Slovakia a Slovenskej katolíckej charity. O týždeň v nedeľu sa budú v kostoloch zbierať veriaci vďaka celoslovenskej zbierke Konferencie biskupov Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu