Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dvaja tínedžeri z Bidoviec vykradli 11 chát

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Dvojica tínedžerov (17 a 16 rokov) vyčíňala od októbra v chatových oblastiach pri Košiciach. Niektoré vykradli sami, pri viacerých vlámačkách im pomáhali kamaráti z Bidoviec (okr. Košice – okolie). Spolu im padlo za obeť 11 chát.

Ľubomíra a o rok staršieho Jaroslava obvinili z krádeže. Od polovice októbra do novembra sa vlámali do chaty v obci Bidovce. Poprelamovali a porozplietali plot a železnou tyčou rozbili dvere a okno. Vzali kosačku a zváračku.

V novembri s Máriou (14) z dvoch chát vo Svinici (okr. Košice – okolie) ukradli rôzne veci za 1300 eur. Začiatkom decembra si na vlámačku prizvali ďalších kamarátov z dediny Pavla (22), Miroslava (19) a Ingrid (17). Z chaty vzali káble, náradie, oblečenie pre deti, ventilátor, či alkohol a sekeru. Škoda je za 2600 eur. Asi v rovnakom čase Jaro a Ľubo stihli vykradnúť aj ďalšiu chatu v lokalite „Viničný vrch„ vo Svinici.

Po Mikulášovi sa tam opäť vrátili a z pivnice chaty ukradli elektrické varhany. To im nestačilo a s Martinom (14) z Košíc z ďalšej chaty ukradli televízor, domáce kino, mikrovlnku, mixér, a vzali aj zváračku.

Ďalšie dve chaty vo Svinici vykradli opäť s Pavlom a Miroslavom z Bidoviec. Dvojici vlámačov hrozia dva roky. Keďže sú mladiství, trest sa znižuje na polovicu. Informovala Košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu