Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Novinka, Tatranský pas, sa príliš neujala

Anna Gemzová (24) z TIK-u v Starom Smokovci a High Tatras passport.
Anna Gemzová (24) z TIK-u v Starom Smokovci a High Tatras passport.

VYSOKÉ TATRY - Novinka tohtoročnej lyžiarskej sezóny, s ktorou prišli vo Vysokých Tatrách a okolí - Tatranský pas - sa veľmi neujala! Turisti o možnosť získať za 199 Sk zaujímavé zľavy u takmer 30 poskytovateľov služieb nielen vo Vysokých Tatrách prejavili iba minimálny záujem.

"Myslím si, že pas sa začal predávať trocha neskoro. Vlastne až po hlavnej sezóne, ktorá bola cez Vianoce a na Silvestra," povedala pracovníčka Tatranskej informačnej kancelárie (TIK) Štefánia Gemzová (60). Napríklad v TIK-u v Tatranskej Lomnici sa cez celú tohtoročnú zimnú sezónu predali iba štyri. Z toho len jeden si kúpili zahraniční turisti. Viacerí podnikatelia sa posťažovali aj na vysokú cenu pasu.

Za jeho zrodom stojí Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry a spoločnosť 1. tatranská. "Možno povedať, že 70 % z 5-tisíc pasov sme predali odberateľom. Pripúšťame, že cena je vysoká, ale súvisí s výrobnými nákladmi. Do budúcej sezóny chceme pripraviť lacnejší variant, kde by sa cena za pas pohybovala okolo 20 Sk," povedal Róbert Jurenka z 1. tatranskej.Tatranci uvažujú o tom, že platnosť pasu predĺžia z konca mája až do novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu