Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V havarovanom autobuse 24 zranených!

Zobraziť galériu (7)
"Bol to obrovský šok," povedal vodič autobusu (35).

BRATISLAVA - Skrivené plechy, stopy krvi a zúfalé výkriky cestujúcich. Autobus číslo 70 vyzeral po náraze kamióna ako po bombovom atentáte. K nehode došlo včera o 13.30 hod. pred Prístavným mostom.

Na miesto nešťastia vzápätí prišli desiatky sanitiek. "Bol to obrovský šok," povedal vodič autobusu (35), ktorého sme zastihli na ošetrení v nemocnici. "Išiel som po kruhovom objazde. Vodič kamiónu si asi myslel, že je na hlavnej. Možno mu zlyhali brzdy. Odrazu som pocítil silný náraz do boku. Vyhodilo ma to až na schodíky. Zo všetkých síl som sa vrátil k volantu a vozidlo ubrzdil," tvrdí vodič. V čase nárazu bolo v autobuse vyše 30 cestujúcich. Náraz odhodil 12-tonové vozidlo z pravého jazdného pruhu až do zvodidiel na ľavej strane. "Druhýkrát som sa narodil. K nárazu som bol obrátený chrbtom. Preletel mi nad hlavou kus skla a vzápätí na mňa spadli štyria ľudia. Počul som zúfalé výkriky. Potom všetko stíchlo," opísal svoje pocity Bratislavčan (65), ktorý vyviazol z nehody s ľahším zranením.

"Slovenský kamionista pravdepodobne nedal prednosť autobusu. Pri kolízii sa asi 20 ľudí zranilo ľahko a 4 sú ťažko zranení. Medzi nimi je aj pravdepodobný vinník nehody a jeho spolujazdec," informovala hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva Silvia Miháliková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu