Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Na Slovensku si zrejme odpyká trest vojnový zločinec

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na Slovensku si asi bude odpykávať trest vojnový zločinec z bývalej Juhoslávie Veselin Šljivančanin. Medzinárodný trestný tribunál v holandskom Haagu ho odsúdil na sedemnásťročné väzenie, zodpovedný má byť za masaker neďaleko chorvátskeho Vukovaru.

Informovala o tom dnes televízia Markíza. Podľa nej by si mal trest odpykávať od budúceho roka v špeciálnom oddelení v Leopoldove.

Šljivančanina odsúdil tribunál pred dvoma rokmi. Podľa súdu mal v roku 1991 prikázať ako veliteľ juhoslovanskej ľudovej armády svojim vojakom, aby zastrelili 260 mužov, ktorí boli podozriví zo spolupráce s chorvátskymi paramilitantnými jednotkami. Podľa súdu sa tak malo stať počas okupácie Vukovaru v neďalekej obci Ovčara. Tribunál nás údajne požiadal, aby sme na základe dohôd s Organizáciou Spojených národov umožnili Šljivčaninovi odpykať si trest na Slovensku.

OSN podľa televízie Markíza vybrala Slovensko, pretože sme Šljivančinovi kultúrne aj jazykovo príbuzná krajina. Údajne sa už v súčasnosti učí po slovensky. Vojnový zločinec by si mal u nás odsedieť celú dĺžku trestu. Slovensko za neho dostane finančnú kompenzáciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu