Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ak by mal nastať koniec sveta, Slováci by viac cestovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ak by mal o dva roky nastať koniec sveta, Slováci by si svoj život začali viac užívať. Pustili by do cestovania, organizovali večierky, viacerí by sa chceli zamilovať či založiť si rodinu. Uvádza sa to v dnes zverejnenom prieskume agentúry Synovate, ktorá v novembri oslovila asi tisíc Slovákov.

"Takmer štvrtina opýtaných, 23,5 percent Slovákov, by chcela pred koncom sveta cestovať. Platí to rovnako pre mužov ako aj ženy," uviedla Veronika Petrášová zo Synovate. Na cesty by sa podľa nej vybrali hlavne mladí. "Platí to pre každého tretieho respondenta vo veku 18 až 34 rokov," dodala.

Druhým najčastejším želaním bolo užívať si život, organizovať večierky. Vyslovila ho viac ako šestina opýtaných (17,1 percenta). Asi desatina ľudí (9,9 percenta) by si neželala nič iné, len dožiť sa konca sveta v zdraví. Priali by si to hlavne starší ľudia, vyjadrila sa tak viac ako pätina opýtaných nad 65 rokov.

Ďalší by si chceli do "konca sveta" dokončiť školu, nájsť si partnera, zamilovať sa, založiť si rodinu, mať dieťa. Zaujímavosťou je, že bolo viac tých ľudí, ktorí by chceli do konca sveta dosiahnuť nejaký pracovný úspech (6,3 percenta) než tých, ktorí by chceli stráviť zvyšok času s rodinou a priateľmi (3,6 percenta).

Rovnaký počet ľudí by však nechcel stihnúť nič, o čosi menej ľudí by chcelo zabezpečiť svoje deti či vnúčatá, dožiť sa konca sveta šťastne a spokojne, niektorým by stačilo žiť ako doteraz. Viac ako pätina ľudí nevedela odpovedať, iné želania uviedla necelá osmina opýtaných.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu