Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tvrdil, že družku len potľapkal po zadku, dostal 16 mesiacov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 16 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za nebezpečné vyhrážanie sa družke potvrdil dnes senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 39-ročného Pavla Rosinu z Valaskej pri Brezne.

Skutok sa stal na rodinnej oslave koncom mája tohto roku. Rosina pod vplyvom alkoholu sa dostal do verbálneho konfliktu s otcom družky Adriany. Družka sa priklonila na stranu otca, čo sa jej druhovi nepozdávalo. Pohádali sa aj preto, lebo mu vyčítala, že v živote nič nedosiahol. V spálni potom Rosina poudieral po zadnej časti tela družku tak, že jej spôsobil podliatiny. Dusil ju vankúšom a vyhrážal sa zabitím. Adriane sa podarilo ujsť a privolať bratov a policajtov.

Rosina tvrdil, že družka ho zhodila pred celou rodinou, pritom on sa vraj staral o chod domácnosti s dvoma deťmi. Vyhlásil, že ju iba „potľapkal“ po zadku a zabitím sa jej nevyhrážal, lebo vedel, že má podmienku za predchádzajúci útok na ňu. Lekár však potvrdil stopy po bitke. Žena ešte v ten večer podala na Rosinu trestné oznámenie. Neskôr družka už nechcela, aby šiel „do basy“. Do väzby mu potom písala listy a chodila na návštevy. Príbuzní a známi tvrdili, že Rosina i Adriana žili "talianskym štýlom", hádali sa denne, problémy riešili krikom a nadávkami, ale neodchádzali od seba.

Okresný súd Rosinu uznal za vinného z nebezpečného vyhrážania a poslal ho do väzenia na 16 mesiacov nepodmienečne. Rosina sa odvolal, že je nevinný. Ani krajský súd však neakceptoval jeho dôvody aj vzhľadom na to, že na družku útočil i v minulosti. Spolu žili asi štyri roky a Rosinu štyri razy súdili, z toho dva razy za útok na družku. Naposledy za útok na družku Rosina dostal v apríli tohto roka 2,5 roka podmienečne. To znamená, že májové „potľapkanie“ družky spáchal v skúšobnej lehote podmienečného odsúdenia.

Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil i výkon trestu. Rosina však bude vo väzení dlhšie, pretože súd v Brezne mu ešte premení predchádzajúci dvaapolročný podmienečný trest na „ostrú basu“.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu