Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovák s novu chrípkou stále vo vážnom stave v ČR

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovák s novou (prasacou) chrípkou stále leží vo vážnom stave v znojemskej nemocnici na južnej Morave. Informoval o tom dnes hovorca nemocnice Pavel Jajtner.

"Stav pacienta zostáva naďalej veľmi vážny s neistou prognózou," povedal Jajtner. Muža hospitalizovali s vírusom a obojstranným zápalom pľúc už pred 18 dňami.

Tridsaťštyriročného muža, ktorý pracuje v českom Znojme, prijali po návrate z dovolenky na Slovensku. Nemocnica tvrdí, že sa nakazil tam. Pacient je na umelej pľúcnej ventilácii. Liečili ho liekom Tamiflu, dostal aj podpornú ďalšiu liečbu. Prognóza jeho stavu podľa neho tak zostáva veľmi vážna. Pacient leží na oddelení ARO, dodal Jajtner.

Slovensko má podľa posledných údajov takmer päťsto prípadov prasacej chrípky. Prvý prípad sa u nás objavil koncom mája, vo svete sa chrípka začala šíriť v apríli. V Bojniciach minulý týždeň v utorok zomrel muž, ktorý mal vírus. V nemocnici ho prijali so zápalom pľúc, tie mu zlyhali. V Bratislave už v novembri zomrela pacientka, u ktorej testy potvrdili vírus, no príčinou úmrtia bolo zlyhanie srdca, čo potvrdil aj pitevný nález.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu