Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Streľba a havária zastavila útek zlodejov z Česka!

Auto, na ktorom unikali páchatelia Zobraziť galériu (2)
Auto, na ktorom unikali páchatelia

ŽILINA - Polícii sa za pomoci streľby podarilo na Kysuciach zastaviť auto s dvojicou českých občanov, ktorí podľa nej ukradli peniaze z predajne drogérie. Česi po naháňačke s policajtmi vyviazli bez zranení, napokon skončili vo vyšetrovacej väzbe. Pokiaľ sa ich vina preukáže pred súdom, môžu vo väzení stráviť až dva roky.

Novinárom to dnes povedal hovorca krajského riaditeľstva polície v Žiline Radko Moravčík. Ostravčania podľa neho najskôr vylomili dvere na obchode v Kysuckom Novom Meste, z ktorého potom ukradli časť pokladne. Celkovo spôsobili škodu za 530 eur (takmer 16.000 korún). Tridsiatnici sa potom snažili ujsť na aute, v Krásne nad Kysucou ich však zbadala policajná hliadka. Muži nereagovali na výzvy na zastavenie, policajti ich preto začali prenasledovať.

"Nakoľko bezohľadnou jazdou (vodič) ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky, boli použité varovné výstrely. Ani na tieto nereagoval, preto boli použité výstrely na vozidlo. Bolo zasiahnuté zadné sklo, potom vozidlo havarovalo do zvodidiel," poznamenal Moravčík.

Šofér po kolízii vyskočil z auta a snažil sa ujsť. Hliadka ho však, podobne ako jeho spolujazdca, zadržala. Jeden z mužov mal údajne v minulosti problémy so zákonom aj v Česku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu