Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Žaloba na Rašiho: Nerozozná sanitku od Octavie

Richard Raši Zobraziť galériu (8)
Richard Raši (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Spor ohľadom „taxíku“ Dary Rolins pokračuje. Vodič neoprávnene použil maják. Minister zdravotníctva Raši za to obviňuje šéfa Rýchlej zdravotnej služby. Bahelka ale tvrdí, že rezort sa mu chce pomstiť.

„Som v absolútnom šoku. Nejde o to, že Dara Rolins nasadla do pripraveného vozidla, asi mala zabezpečený transport. Použili sa však zvukové aj svetelné výstražné zariadenia,“ povedal minister zdravotníctva.

Vec bude konzultovať aj s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. „Nemôže vzniknúť situácia, že si hocikto označí auto ako chce, bude mať na ňom maják, bude húkať a bude prevážať civilov,“ dodal s tým, že chce, aby takéto zneužitie bolo trestané.

Podľa konateľa spoločnosti RZP Michala Bahelku minister využíva priestupok vodiča na očierňovanie firmy a jeho mena. Je to údajne preto, lebo kritizuje zmanipulovaný ministerský tender na poskytovateľov záchrannej služby a na výber sanitiek za viac ako 20 miliónov eur.

„Na pána Rašiho chystáme žalobu,“ tvrdí. Bahelku prekvapilo ako minister celú kauzu prezentoval.

„Zarážajúce je, že pán minister nerozozná sanitné vozidlo od osobného. Automobil, v ktorom sa viezla Dara Rolins, neslúži na prevoz pacientov a ani zdravotnícku pomoc. Ani nikdy neslúžilo,“ povedal.

Speváčka sa potrebovala v nedeľu rýchlo dostať z koncertu do Incheby na Superstar. Organizátor muzikálu jej zabezpečil prevoz autom Rýchlej zdravotníckej pomoci. Vodič ale zapol maják.

„Firma už vodiča postihla dosť vysokou finančnou čiastkou, “ povedal Topkám Bahelka.

Podľa našich zistení musel šofér zaplatiť viac ako 1 000 eur. Navyše ho ešte čaká aj pokuta od polície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu