Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na Daňovom úrade v Šaštíne napadli riaditeľku!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Neznámy muž napadol dnes predpoludním v Šaštíne-Strážach riaditeľku tamojšieho daňového úradu.

Útočník žene nastriekal v jej kancelárii do očí slzotvorný plyn a utiekol. informoval o tom hovorca daňového riaditeľstva Miroslav Dobák. V posledných mesiacoch sa vyskytlo niekoľko podobných útokov po celom Slovensku.

"Útok si vyžiadal lekárske ošetrenie," povedal Dobák. Prípad vyšetruje polícia, podľa hovorkyne krajského policajného riaditeľstva v Trnave Martiny Kredatusovej však zatiaľ nikoho neobvinili.

Útoky na pracovníkov daňových úradov nie sú v poslednom čase zriedkavé. Koncom augusta podpálili auto riaditeľa daňového úradu v Košiciach, začiatkom novembra zasa dvaja maskovaní muži zbili námestníka Daňového riaditeľstva Jána Dobroviča. Generálny riaditeľ Daňového riaditeľstva Igor Šulaj už skôr upozornil, že počet útokov narastá. Súvisí to podľa neho s tým, že daňové úrady sú pri kontrolách dôslednejšie.

Polícia už vyšetruje desiatky firiem najmä na východe Slovenska podozrivých z krátenia daní. Niektorí podnikatelia zarábali napríklad na fiktívnych vývozoch, po ktorých si uplatnili nárok na vrátenie dane z pridanej hodnoty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu