Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Uväznili rodinu, ktorá týrala mladíka na zdviháku

Rodina si chcela vynútiť priznanie.
Rodina si chcela vynútiť priznanie.

BRATISLAVA - Rodina z okolia Trenčína, ktorá si v lete týraním údajne vynútila priznanie od mladého muža, že vykradol ich dom, skončila vo väzbe. Informovalo o tom dnes vedenie polície a prokuratúry. Prípad, kde mladého muža bili v garáži, priviazaného na zdviháku, sa stal ešte v júni.

Polícia sa o ňom dozvedela minulý piatok, keď získala videozáznam z garáže. Motívom brutálnej bitky, z ktorej zábery odvysielali aj viaceré médiá, bolo prinútiť muža, aby sa šiel na políciu priznať ku krádeži. "Poškodená osoba mala vykradnúť dom tej pani, ktorá je tiež obvinená a jej syn sa postavil do pozície samovyšetrovateľa," povedal dnes novinárom viceprezident policajného zboru Michal Kopčik. Po bitke, počas ktorej bola obeť spútaná kovovou reťazou a zavesená na zdviháku na opravovanie áut, totiž muža odviezli na policajnú stanicu, kde sa sám udal. V súčasnosti polícia preveruje, či skutočne dom vykradol.

Štyroch páchateľov v uplynulých dňoch zadržali. "Okresný súd v Trenčíne rozhodol o vzatí o všetkých štyroch obvinených do väzby," povedala Eva Mišíková z generálnej prokuratúry. Dôvodom bolo, aby hlavný obvinený zo štyroch páchateľov nemaril vyšetrovanie, nepokračoval v trestnej činnosti alebo neutiekol pred trestom. Tomuto študentovi práva totiž hrozí sedem až 12 rokov za mrežami. Jeho matku, majiteľku domu, jej druha, ale aj brata zbitého mladého muža, ktorý ho údajne do garáže vylákal, vzali do útekovej väzby.

Prípadom sa zaoberá novovytvorený špeciálny odbor na prokuratúre. Ten v uplynulých dňoch začal riešiť aj ďalšie prípady násilia, napríklad prepadnutie sudcu v jeho vlastnom dome i zbitie úradníka daňového úradu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu