Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Úbožiaci v Nitre, okrádajú dôverčivé babičky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/NITRA – Dva prípady, pri ktorých si zlodeji okradli babičky vo veku 84 a 75 rokov, riešia policajti v Nitre. V prvom z nich neznámy muž v stredu popoludní na Štefánikovej ulici ponúkol 84-ročnej žene, že jej pomôže s nákupnými taškami a tá súhlasila. Keď jej zlodej po chvíli tašky vrátil zistila, že z jednej z tašiek ukradol kabelku s dokladmi a viac ako 430 eurami.

V druhom prípade sa zlodej predstavil ako pracovník poisťovne, ktorý priniesol preplatok. Včera zazvonil pri dverách rodinného domu na Kmeťkovej ulici okolo desiatej hodiny dopoludnia. Žena (75) ho pozvala dnu a keďže mal len 500-eurovú bankovku, mala mu vydať 300 eur. Tie položila na stôl, muž si ich vzal, ale spolu aj so svojou päťstoeurovou bankovkou. Žena si to všimla až po jeho odchode. Nitrianski policajti teraz po páchateľoch pátrajú. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Obidve babičky doplatili na svoju dôverčivosť a nevšímavosť. Polícia preto vyzýva, obzvlášť dôchodcov, k väčšej obozretnosti a opatrnosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Na dôveryhodný vzhľad a milé vystupovanie zlodejov už doplatilo mnoho seniorov, upozorňuje polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu