Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Penta už podala žiadosti o spojenie Dôvery a Apolla

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta už má podané obe žiadosti o spojenie zdravotných poisťovní Dôvera a Apollo.

Ešte 28. augusta podala žiadosť na Protimonopolný úrad SR, v utorok sa tak podľa hovorcu skupiny Martina Danka stalo aj v prípade Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Spájať sa pritom chcú aj obe štátne poisťovne. "Žiadosť na úrad pre dohľad bude podaná zajtra (11. novembra - pozn. redakcie) a následne bude podané aj oznámenie na Protimonopolný úrad SR," uviedla k termínom podania žiadostí hovorkyňa Všeobecnej zdravotnej poisťovne Petra Balážová.

Zámer spojiť do konca roka poisťovne Dôvera a Apollo zverejnila investičná skupina Penta v polovici augusta. Ako ďalej informovala, chce tak vytvoriť "silnú protiváhu voči službám, ktoré poskytuje Všeobecná zdravotná." Podrobnosti celej transakcie zatiaľ známe nie sú.

Spojenie štátnych spoločností, Všeobecnej zdravotnej a Spoločnej zdravotnej poisťovne, schválila vláda v polovici júla. Koncom septembra následne odobrila aj projekt ich zlučovania. Kabinet pri tejto príležitosti odklepol aj navýšenie základného imania Všeobecnej zdravotnej vo výške 65,1 mil. eur.

Podľa nedávno zverejnených odhadov úradu pre dohľad by sa v prípade získanie súhlasu oboch vyššie spomínaných inštitúcií mala od 1. januára nasledujúceho roka zlúčená štátna poisťovňa starať o 3 510 425 klientov a veľká súkromná o 1 397 900 klientov. Najmenšia Union by mala mať v kmeni 364 929 poistencov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu