Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vodičov v Ružomberku čakajú dopravné obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RUŽOMBEROK – Vodičov cestujúcich na trase medzi Žilinou a Popradom čakajú na frekventovanej ceste I/18 v Ružomberku dopravné obmedzenia počas dvoch nasledujúcich víkendov. Od 7. do 8. a od 14. do 15. novembra budú zamestnanci Slovenskej správy ciest zo Žiliny rúbať topoľovú aleju popri ceste I/18 na výjazde z Ružomberka smerom do Liptovského Mikuláša.

Cestu uzatvoria vždy na 20 až 30 minút z oboch smerov, od Žiliny aj od Popradu. „Krátkodobú uzáveru vykonajú zrejme dve hliadky ružomberského dopravného inšpektorátu. Za tento čas poverení zamestnanci správy ciest spília niekoľko stromov, odtiahnu ich na kraj a vyčistia cestu. Následne policajti cestu sprejazdnia až do vyprázdnenia kolón. Uzávery sa budú robiť od rána do zotmenia,“ uviedol Peter Olejár z Krajského dopravného inšpektorátu v Žiline.

Polícia oficiálne nezabezpečila obchádzkové trasy, pretože uzávierka je len na prechodný čas. Miesto však možno obísť cez obce Likavka a Lisková, alebo cez Štiavničku. Vyrúbaných bude všetkých 102 topoľov, pre ich zlý zdravotný stav a bezpečnosť premávky.

„Topole sú vo veku, v ktorom vysychajú a neplnia svoju funkciu. Môže dôjsť k padaniu konárov na frekventovanú cestu, čo by bolo nebezpečné pre prechádzajúce autá,“ dodal Michal Matis z referátu ochrany životného prostredia ružomberskej radnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu