Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Sérioví vlamači: 18 domov vo Zvolene a Sliači!

ilustračné foto
ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Od konca augusta vo Zvolene a Sliači vykradli 18 rodinných domov, na tomto čísle sa však ich séria skončila.

Páchateľom všetkých 18 vlámaní je Peter V. (39) zo Starej Turej (okr. Nové Mesto nad Váhom), v dvanástich prípadoch kradol spolu s Damiánom P. (56) z Hronskej Dúbravy (okr. Žiar nad Hronom).

Policajti ich zadržali krátko po poslednom vlámaní a obvinili z pokračujúceho prečinu krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci. O návrhu na ich vzatie do väzby má dnes rozhodnúť súd.

Obaja sa k vlámačkám priznali, policajti u nich zaistili rôzne veci z krádeží aj vlamačské náčinie. Z 15 domov vo Zvolene a troch v Sliači ukradli hlavne peniaze, elektroniku a zlato, ale aj oblečenie a ďalšie veci.

Celkovo ukradli predmety za vyše 26 500 eur a poškodením zariadenia spôsobili škodu za vyše tisíc. Obaja boli už v minulosti po osemkrát súdne trestaní, mladší za majetkovú, starší za majetkovú aj násilnú trestnú činnosť, obaja sú aktuálne v podmienke. Informoval o tom dnes zvolenský policajný riaditeľ Štefan Šurka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu