Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hasiči v Spišskom Hrhove naháňali splašené býky!

Hasiči naháňali splašené býky Zobraziť galériu (10)
Hasiči naháňali splašené býky

SPIŠSKÝ HRHOV - Po hlavnej ceste prvej triedy v Spišskom Hrhove pobehovali býky. Utiekli z havarovaného chorvátskeho kamióna. Hoci nehoda vyzerala vážne, vodičom sa nič nestalo a prežili aj všetky zvieratá.

Chorvátsky kamión viezol 79 býkov, 39 v prednej časti a zvyšných 40 v prívese. Práve ten nevydržal vodičov razantný manéver a prevrátil sa. „Išiel som po rovnej ceste. Kamión sa odrazu ocitol v protismere a vodič ho už nevyrovnal. Musel som do neho naraziť,“ tvrdí Lesek Bariluk, vodič poľského nákladného auta, ktoré šlo oproti kamiónu. Z prevráteného prívesu začali hneď po nehode vychádzať splašené býky.

„Cestu sme uzavreli a zvieratá sme začali zaháňať na neďaleký trávnik. Tam sa ich pokúsime udržať, kým nepríde veterinár,“ povedal veliteľ zásahu Ján Jochmann z OR HaZZ Levoča, ktorý priznal, že býky vo svojej kariére ešte nenaháňal. Hasiči pomohli aj zvieraťu, ktoré zostalo zakliesnené v kamióne. Na prvý pohľad vyzeralo byť ťažko zranené. Vyslobodili ho a prikryli dekou. Býk sa však napokon sám postavil na vlastné nohy. „Bol zrejme len v šoku,“ komentoval situáciu privolaný veterinár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu