Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Parlament je ako budhistický mlynček, tvrdí Minárik

Pavol Minárik
Pavol Minárik (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Fungovanie Národnej rady SR dnes tvrdo kritizoval nezaradený poslanec Pavol Minárik. „Parlament úplne stratil sebavedomie a pomaly stráca aj úctu,“ vyhlásil pred tým, než dopoludnia prezentoval svoj návrh doplniť Zákon o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dní o štyri významné historické osobnosti a štyri vysokoškolské vzdelávacie inštitúcie.

„Tento parlament je ako budhistický modlitebný mlynček,“ pokračoval. Zvnútra parlamentu podľa neho nič neprichádza, len „zvonku do neho zafúkajú a on odrapoce svoju mantru.“ Ako dodal, jeho návrh je testom poslancov, ako si vážia svoje dejiny.

Minárik navrhuje doplniť do zákona mená Mateja Bela (1684-1749), Márie Terézie (1717-1780), sv. Štefana I. (975-1038) a Chatama Sófera (1762-1832). Medzi pamätné dni navrhol doplniť spomienky na výročia založenia Trnavskej univerzity (12. mája 1635), Academie Istropolitany ( 29. mája 1465), Prešovského kolégia (11. augusta 1665) a baníckej školy v Banskej Štiavnici (1. októbra 1762). Minárik je presvedčený, že tieto štyri osobnosti a štyri vzdelávacie inštitúcie zapĺňajú „historickú medzeru“ medzi cyrilo-metodskou a štúrovskou tradíciou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu