Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ministrom životného prostredia má byť Medveď

Jozef Medveď
Jozef Medveď

BRATISLAVA - Novým ministrom životného prostredia by sa mal podľa televízie TA3 stať vysokoškolský pedagóg Jozef Medveď. Úrad v súčasnosti vedie podpredseda vlády Dušan Čaplovič (Smer-SD). Ten nechcel informáciu komentovať.

Čaploviča poveril v auguste vedením ministerstva prezident Ivan Gašparovič, pretože predchádzajúceho ministra Viliama Turského (SNS) nechal odvolať premiér Robert Fico (Smer-SD). Zároveň rozhodol, že post už nebude môcť obsadiť menšia koaličná strana SNS, ktorej funkcia patrila podľa koaličnej zmluvy. Úrad čelil pod vedením nominatov SNS kritike za sporný tender v hodnote 85 miliónov eur (2,6 miliardy Sk) či predaj emisných kvót.

Čaplovič odmietol informáciu o vymenovaní Medveďa za ministra potvrdiť. "Nebudem to komentovať," povedal TA3. Televízii sa nepodarilo spojiť ani s údajným kandidátom na post šéfa úradu životného prostredia.

Medveď je podľa televízie v súčasnosti prorektorom súkromnej vysokej školy v Banskej Bystrici. V stredoslovenskom meste pôsobí pobočka českej školy - Bankovní institut vysoká škola.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu