Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Čakali na rozsudok za lúpež v banke, prepadli ďalšiu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – Odvolacie konanie v prípade Rudolfa U. a Mareka U. dnes Krajský súd v Nitre odročil na 19. novembra. Dôvodom je, že obžalovaným ich spoločný obhajca pred začatím verejného zasadnutia vypovedal splnomocnenie.

Ako agentúru informovala hovorkyňa krajského súdu Zuzana Michalová, Rudolf požiadal o lehotu na zvolenie si obhajcu, ktorú mu súd udelil do 30. októbra. Jeho syn Marek súhlasil s ustanovaním obhajcu súdom. Okresný súd ich uznal 3. apríla vinných z lúpežného prepadnutia banky a cestovnej kancelárie v Nitre. Rudolf dostal za lúpež deväť rokov a jeho syn Marek za lúpež, nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami desať rokov a šesť mesiacov.

Rozsudok však stále nie je právoplatný, obaja sa odvolali. Kým čakali na slobode na rozsudok odvolacieho súdu, vylúpili ďalšiu banku – tentoraz na Račianskej ulici v Bratislave. Odniesli si z nej približne 32 000 eur. Dolapení boli bezprostredne po spáchaní skutku pred bankou na ulici. Momentálne sú vo väzbe. Konanie na Krajskom súde v Nitre môže pokračovať až po ustanovení obhajcov. Rudolf a Marek U. si podľa rozsudku Okresného súdu v Nitre v apríli 2005 odniesli z nitrianskej cestovnej kancelárie 20 646 eur, v decembri z banky 7 700 eur.

Policajti ich vypátrali po tom, čo ich po prepade sledoval bankový úradník a zapísal si štátnu poznávaciu značku auta. Muži zákona ich prekvapili doma v Lúčnici nad Žitavou. Našli peniaze, kukly aj pištoľ. Syn sa v prípravnom konaní priznal a usvedčoval aj otca, potom už obaja všetko popierali. Tvrdili, že v čase lúpeže vraj síce boli v Nitre, ale pracovník banky si ich pomýlil s niekým iným. Rudolf tvrdil, že nájdené peniaze získal legálne – stávkovaním. Spis predtým študoval iný sudca, pre jeho dlhodobú práceneschopnosť ho však pridelili ďalšej sudkyni. Kým tá naštudovala spis, uplynul čas na väzobné stíhanie obžalovaných, preto boli stíhaní na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu