Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Sprenevera za 50 miliónov, súd stále nezačal!

Obvinený košický notár Stanislav F. Zobraziť galériu (4)
Obvinený košický notár Stanislav F. (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Kauza sprenevery 50 miliónov korún pre sluchovo postihnutých športovcov sa opäť nepohla z miesta. Banskobystrický okresný súd totiž ani dnes nerozhodol, či prijme obžalobu na dvoch Košičanov. Jeden z nich pre zdravotné problémy neprišiel.

Prokurátor podal obžalobu na bývalého prezidenta Slovenského deaflympijského výboru Jaromíra Rudu a košického notára Stanislava F. Mali spreneveriť milión 600 tisíc eur, čo je takmer 50 miliónov korún. Peniaze pochádzali od sponzorov a mali ísť na zorganizovanie olympiády pre sluchovo postihnutých športovcov v roku 2011 vo Vysokých Tatrách.

Na predbežné prejednanie obžaloby prišiel do Banskej Bystrice iba obvinený notár. Bývalý šéf slovenských deaflympionikov nečakane ochorel a ospravedlnil sa na poslednú chvíľu. „Poslal PN vystavenú od všeobecného lekára. Na minulom pojednávaní chýbal jeden obvinený, teraz neprišiel zase druhý, celý prípad som preto musela odročiť,“ vysvetlila banskobystrická sudkyňa.

Obvinenému notárovi pozastavil minister spravodlivosti výkon funkcie, vyšetrovali ho ale na slobode. Podľa ministerstva ide o prípad s doposiaľ najvyššou škodou v súvislosti s notárskou činnosťou. Šéf sluchovo postihnutých olympionikov skončil vo vyšetrovacej väzbe. Obom hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Na pojednávaní bol prítomný aj právny zástupca istej bratislavskej firmy, ktorá mala dať peniaze do úschovy notárovi. Ten mal s nimi voľne disponovať, ale v dohodnutej lehote vrátil iba 3 a pol milióna korún. Ďalší pokus o predbežné prejednanie obžaloby bude 30. novembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu