Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Opakovane kradol, dostal 18 mesiacov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov za opakujúce sa krádeže potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 30-ročného Milana Bartoša z tohto mesta. Koncom minulého a začiatkom tohto roka tri razy kradol v tom istom obchodnom dome v Banskej Bystrici a vždy ho pritom chytili.

Už sedemkrát súdne trestaný muž vlani v decembri ukradol vodu po holení. Odnášal si ju pod bundou, ale ochranke predajne neušiel a tovar musel vrátiť. V januári chcel opäť ukradnúť vodu po holení. K nej si „pribalil“ aj rybací šalát za 49 centov, no cez ochranku neprešiel ani druhý raz. Nepoučil sa a o pár dní chcel rovnakým spôsobom kradnúť - opäť vodu po holení. Smolu mal aj tretíkrát.

Okresný súd v Banskej Bystrici odsúdil Bartoša za opakované krádeže na poldruha roka väzenia. Ten sa odvolal, pretože trest považoval za prísny nielen vzhľadom na to že sa priznal, ale i preto, že obchodnému domu nespôsobil žiadnu škodu. Ukradnutý nepoškodený tovar totiž vždy vrátil predajni.

Krajský súd Bartošovi nevyhovel vzhľadom na jeho kriminálnu minulosť a skutočnosť, že z doterajších trestov sa nepoučil. Recidivista sa na odvolacom konaní nezúčastnil a súd prerokoval jeho vec ako proti ujdenému.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu