Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Dôchodkyňu v Jasove dobodal 16-ročný mladík!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Polícia v pondelok zadržala 16-ročného mladíka, ktorý podľa nej začiatkom augusta zavraždil dôchodkyňu v jej rodinnom dome v Jasove. Chlapec ženu ubodal po tom, čo ho prichytila pri krádeži a začala kričať o pomoc.

Údajnému vrahovi, ktorého policajti vyšetrujú aj za iné krádeže, hrozí v prípade dokázania viny trest 15 rokov väzenia, informovala dnes polícia. O väzbe pre podozrivého bude rozhodovať súd.

Polícia vyšetruje aj ďalšieho mladíka, ktorý sa síce na vražde nepodieľal, ale dával pozor pred domom. Hrozí mu trest do sedem rokov väzenia. "Vzhľadom k tomu (...), že sa o čine dozvedel a prípad neoznámil, bude obvinený zo zločinu porušovania domovej slobody, prečinu krádeže vlámaním spáchaných formou spolupáchateľstva a prečinu neoznámenia trestného činu," uviedla policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Údajný vrah si z domu nebohej odniesol 26 eur (783 korún), ktoré si s komplicom rozdelil. Chlapci sa podľa polície do domu neskôr vrátili a ukradli keramické i drevené sošky. Časť ukradnutých vecí policajti v pondelok zaistili.

Vraždy spáchané deťmi nie sú v poslednom čase výnimočné. V septembri dvaja chlapci vo veku 12 a 13 rokov podľa polície ubili na smrť v obci Buzica neďaleko Košíc 53-ročného muža. Vlani Okresný súd v Trenčíne poslal na 11 rokov do väzenia 14-ročného chlapca za brutálnu vraždu dôchodkyne z Horných Vesteníc. Obžalobe z prípravy vraždy vychovávateľa čelia aj dvaja chlapci z reedukačného centra v Čerenčanoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu