Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zadržali štyroch Čechov, údajne vykradli auto

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

ŽILINA - Polícia zadržala štyroch českých občanov, ktorí podľa nej na Liptove vykradli auto. Previnilcom sa podarilo ukradnúť napríklad mobil, peniaze, GPS navigáciu alebo doklady.

Pokiaľ sa ich vina preukáže pred súdom, môžu skončiť až na dva roky vo väzení. Novinárov o tom dnes informoval hovorca krajského riaditeľstva polície v Žiline Radko Moravčík.

"Bolo vykonané skrátené vyšetrovanie a bol spracovaný návrh na podanie obžaloby na Okresnú prokuratúru v Ružomberku. Traja z mužov už majú v Českej republike pestrý register trestov. Išlo o násilnú a majetkovú trestnú činnosť," poznamenal Moravčík.

Česi vo veku od 19 do 50 rokov narobili na Liptove škodu za približne 640 eur (asi 19.281 korún). Mužov stíhajú na slobode.

Policajti v Žilinskom kraji nedávno zadržali i českého občana, na ktorého súd v Ostrave vydal za útok na verejného činiteľa, ublíženie na zdraví a vydieranie európsky zatýkací rozkaz. Muž z Ostravy sa ukrýval na chate v okrese Bytča, počas jej prehliadky policajti našli zbraň. Čecha preto obvinili z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, za čo by mu súd v prípade preukázania viny mohol vymerať až osem rokov väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu