Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V pondelok uzavrú cestu pred Nitrou od Bratislavy

Práce na výstavbe R1
Práce na výstavbe R1 (Zdroj: SITA)

NITRA – Cestu I/51, ktorá vedie do Nitry v smere od Bratislavy, v pondelok úplne uzavrú. Dôvodom je výstavba diaľnice R1 a s ňou súvisiaca demolácia mosta na križovatke Lehota. Uzávierka potrvá do 9. októbra.

Ako informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, vodiči ju budú môcť obísť cez Veľké Zálužie a Lehotu, respektíve cez obce Rišňovce, Báb a Rumanová alebo cez Hlohovec. Od 9. do 12. októbra bude uzavretý striedavo pravý a ľavý jazdný pás cesty I/51. Už teraz platia pred Nitrou dopravné obmedzenia. Prejazdný je len jeden jazdný pruh v každom jazdnom páse.

Dnes sa začal Autosalón Nitra na Výstavisku Agrokomplex Nitra, takže možno očakávať zhustenú dopravu. „V súvislosti s Autosalónom nie sú v Nitre žiadne dopravné obmedzenia. Dopravnú situáciu monitorujeme, máme posilnené služby a v prípade potreby sme pripravení okamžite reagovať,“ uviedla Čuháková.

Výstavba R1 je rozdelená na štyri úseky, Nitra - Selenec, Selenec - Beladice, Beladice - Tekovské Nemce a Banská Bystrica - severný obchvat. Tri úseky R1 by mali byť dokončené v júli a septembri 2011 a severný obchvat Banskej Bystrice v júli 2012. Súčasťou R1 je aj juhovýchodný obchvat Nitry, od ktorého si mestská samospráva sľubuje podstatné odľahčenie dopravy v Nitre. Jeho výstavba si vyžiada demoláciu 20-tich objektov. Diaľnicu stavia konzorcium Granvia v rámci PPP projektov. Štát by mal za výstavbu zaplatiť za 30 rokov 1,757 mld. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu