Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bratislava: Z 15 kontrolovaných taxíkov bolo len šesť v poriadku

BRATISLAVA - Bratislavskí mestskí policajti si v noci na dnes posvietili na taxikárov. Počas jeden a pol hodinovej akcie skontrolovali na Hlavnej stanici, Námestí SNP a na Jesenského ulici 15 vozidiel, z ktorých len šesť malo spĺňalo požiadavky príslušnej vyhlášky.

Deviati taxikári museli zaplatiť pokutu, pretože nemali na svojich autách označenie taxislužby či cenník. Dvaja z nich majú väčší problém, nemali overené taxametre a preto sa ich priestupkami budú zaoberať kompetentné orgány.

Podobné akcie robí mestská polícia pravidelne. V tomto roku vrátane dnešnej akcie podľa štatistík, ktoré agentúre SITA poskytla náčelníčka MsP Zuzana Zajacová, skontrolovali 58 taxíkov, z ktorých deväť nemalo overený taxameter, 15 nemalo označenie taxislužby či cenník a jeden taxikár nemal ani živnosť.

V roku 2004 policajti skontrolovali 169 taxíkov a nedostatky zistili v 84 prípadoch. Vlani mestskí policajti chytili až 31 takzvaných čiernych taxikárov, ktorí svoje služby poskytovali bez živnostenského oprávnenia. Ďalších 14 taxikárov nemalo overený taxameter a 37 vodičov pokutovali za neoznačené vozidlo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu