Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Za vraždu bezdomovca dostal 25 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA - Na 21 rokov a štyri mesiace najprísnejšieho väzenia za vraždu a lúpež odsúdil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 30-ročného Vladimíra Z. zo Zvolena. Obžalovaný sa k vražde 42-ročného bezdomovca priznal a oľutoval ju, ale popieral lúpežné prepadnutie.

Rozsudok nie je právoplatný, pretože obžalovaný sa odvolal hneď po jeho vyhlásení a prokurátor sa vyjadrí v zákonnej lehote. Vražedný útok Vladimíra na 42-ročného bezdomovca Atilu Kifera sa odohral v novembri minulého roka v areáli Technickej univerzity vo Zvolene.

Vladimír zaútočil na bezdomovca pod vplyvom alkoholu a po predchádzajúcej hádke. Udrel ho päsťou do hlavy a keď ten padol na zem, tak ho kopal, poskákal mu po hlave a nakoniec mu vreckovým nožíkom spôsobil najmenej 15 rán na krku a hrudníku. Bezdomovec útok neprežil, útočníkovi namerali takmer 1,8 promile alkoholu. Prokurátor žaloval Vladimíra i za lúpežné prepadnutie 57-ročného Zvolenčana. Stalo sa tiež v novembri 2008 a Vladimír svoju obeť udrel zozadu po hlave nezisteným predmetom.

Keď Zvolenčan padol na zem, útočník ho ešte poudieral po hlave a z vrecka na kolene nohavíc mu zobral plynovú pištoľ. Vladimír odmietol, že išlo o lúpež. Pred skutkom spolu popíjali vo vinotéke s ďalšími osobami. Tvrdí, že Zvolenčan bol opitý a on ho odprevádzal domov. Zbraň mu zobral, ale predtým ho nezbil. Priameho svedka fyzického útoku obžalovaného na obeť sa nepodarilo nájsť. Vladimíra Z.

Iba vo februári 2008 ho pustili na podmienku z výkonu trestu za vlámanie a ublíženie na zdraví. Vraždu a lúpež spáchal v novembri, teda v podmienke. Preto terajší trest za vraždu a lúpež a ten predošlý sa zrátajú tak, že celková výmera nepresiahne 25 rokov odňatia slobody.

V minulosti sedemkrát súdne trestaného recidivistu súdia vo Zvolene za ďalšiu trestnú činnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu