Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Majú podozrivých z vraždy pri obci Iža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

NITRA/OSTRIHOM – Daňový podvod za milión eur má byť za vraždou, ku ktorej došlo koncom augusta minulého roku pri obci Iža (okr. Komárno).

Policajti už majú piatich podozrivých z vraždy nezamestnaného Tibora Tótha (42) z Komárna. Toho našli zastreleného v kufri auta, vrah ho podľa polície usmrtil strelami do hrudníka, pričom mu zasiahol aj predlaktie.

Informovali o tom dnes v Ostrihome maďarskí a slovenskí policajti. „Ležal v kufri svojho auta Mercedes Viano, ktoré bolo zaparkované na ceste neďaleko Dunaja," uviedol nitriansky policajný riaditeľ Dušan Síleš. Nitrianski vyšetrovatelia po zisteniach, že páchateľom je pravdepodobne maďarský občan, odovzdali vyšetrovací spis maďarskej polícii.

Ako informoval Mihály Hérics z kriminálneho úradu v Győri, dopátrali sa k piatim podozrivým osobám. Na maďarskej strane už vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy. "Bolo vykonaných niekoľko ďalších procesných úkonov, následne 17. a 18. septembra sme zadržali päť osôb. Všetkých piatich sudca vzal do väzby, v súčasnosti sa vedie proti nim trestné stíhanie a snažíme sa objasniť aj motív spáchania pravdepodobne ekonomickej trestnej činnosti," uviedol.

Páchatelia majú 30-40 rokov, žiadne ďalšie podrobnosti policajti neuviedli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu