Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Do Primaciálneho paláca kúpili stoličky za 53 tisíc

Primaciálny palác
Primaciálny palác

BRATISLAVA - Reprezentačné priestory Primaciálneho paláca v Bratislave majú nové stoličky za 53 500 eur. Hlavné mesto ich kúpilo 240, rovnaké majú údajne aj paláce v Miláne. Uviedla to riaditeľka bratislavského magistrátu Anna Pavlovičová.

Ide o tri druhy stoličiek rovnakého štýlu, ale z iného druhu materiálu. Nové stoličky pribudli napríklad v Zrkadlovej sieni a mezaníne. "Už v závere minulého roka bolo zjavné, že interiér Zrkadlovej siene nezodpovedá dobe. Sieň neslúži len na svadobné obrady či zasadnutia mestského zastupiteľstva, ale prenajímajú si ju spoločnosti pre rôzne akcie," povedala Pavlovičová.

Mesto preto na nákup nových stoličiek vyčlenilo z rozpočtu potrebné peniaze a následne vypísalo verejnú súťaž. Výsledky súťaže vyhodnotili začiatkom júla, s víťazom mesto podpísalo zmluvu na nákup stoličiek a ich inštaláciu. Poslanci na dnešnom zasadnutí mestského parlamentu budú sedieť už na nových stoličkách.

Primaciálny palác je reprezentačným priestorom hlavného mesta, zrekonštruovaný bol v roku 1992. Presťahovalo sa sem napríklad sídlo a kancelárie primátora, sídla viceprimátorov či pracoviská súvisiace s reprezentáciou a protokolom hlavného mesta. V Primaciálnom paláci vynovili priestory mezanínu, pribudla klimatizácia. Do budúcnosti sa uvažuje o obnove fasády Zrkadlovej siene. V minulom roku dosiahli príjmy mesta za prenájom sály 43 485 eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu