Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čaplovič: Envirofond povedie Daniela Kobetičová

Podpredseda vlády a poverený minister životného prostredia Dušan Čaplovič
Podpredseda vlády a poverený minister životného prostredia Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a poverený minister životného prostredia Dušan Čaplovič pristúpil k ďalšej personálnej zmene, riadením Environmentálneho fondu poveril Danielu Kobetičovú.

Zmeny sa týkali aj Rady Environmentálneho fondu, ktorá je jeho riadiacim orgánom. Čaplovič zdôraznil, že fond musí voči obciam, mestám a ich občanom pôsobiť férovo a spravodlivo. Mnohé signály však nasvedčovali tomu, že sa od pôvodnej filozofie odkláňal. Podpredseda vlády preto od nového vedenia Environmentálneho fondu očakáva zvýšenie transparentnosti i efektívnosti a dosahovanie cieľov štátnej environmentálnej politiky. Informoval o tom hovorca podpredsedu vlády Michal Kaliňák.

Pred Kobetičovou viedol envirofond Pavel Kokuľa, na ktorého však boli podľa Hospodárskych novín sťažnosti. Kokuľu na post nominoval exminister životného prostredia a nominant SNS Ján Chrbet. Ako šéf fondu presne vie napríklad to, koľko peňazí prišlo na účet tohto fondu od spoločnosti Interblue Group za nevýhodne predané emisné kvóty, píšu Hospodárske noviny. O tejto sume, ktorá bola nejasná, vtedy odmietol s novinármi komunikovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu