Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Petržalke zadržali osem kíl heroínu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Osem kilogramov dômyselne ukrytého heroínu v hodnote minimálne 1,35 milióna eur zadržala Národná protidrogová jednotka na jednej z petržalských čerpacích staníc.

Pri akcii pod krycím názvom Boro zadržali štyri osoby, jedna z nich je už obvinená. Skupinu Slovákov, ktorí dovážali heroín zo zahraničia, sledovali vyše troch mesiacov. Jeden z hlavných organizátorov vyslal kuriéra po drogy do Macedónska. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Polačiková, Silvester C. doviezol drogy a s organizátorom sa stretol na čerpacej stanici na Einsteinovej ulici, kde ich policajti zadržali. Zo zadržaného množstva by sa dalo vyrobiť minimálne 135 tisíc dávok.

Drogy našli v priestore v strešnom čalúnení osobného auta až za pomoci špeciálneho prístroja určeného na vyhľadávanie úkrytov a mŕtvych schránok vo vozidlách. Okrem toho zaistili krátku zbraň s tlmičom, strelivo, digitálnu váhu, falošný cestovný pas a biely kryštalický prášok. Ako uviedla Polačiková, obvinený je zatiaľ 42-ročný kuriér, stíhaný je vo väzbe. Hrozí mu trest na 20 až 25 rokov alebo doživotie. Prípad polícia naďalej vyšetruje, k ďalším obvineniam a zadržaným sa zatiaľ nevyjadrila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu