Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na Slovensku je poistených iba sedem percent detí

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PRAHA - Potrebu poistiť deti si v krajinách strednej a východnej Európy najviac uvedomujú Česi. Podiel poistených detí dosiahol dvadsať percent. Na Slovensku je to sedem percent detí, v Rusku dokonca len percento. Vyplýva to z prieskumu Českej poisťovne v spolupracujúcich zahraničných poisťovniach združených v Generali PPF Holdingu.

Najviac poistených detí v regióne je vo vekovej kategórii do piatich rokov. V Česku sú to takmer tri štvrtiny, u ostatných krajín s výnimkou Ruska viac ako polovica detí. S rastúcim vekom poistenosť detí klesá. O poznanie menej poistených detí je tak vo vekovej kategórii od desať do 15 rokov.

Priemerná suma zaplatená za rok na poistnom je najvyššia v Rusku. To súvisí s tým, že detské poistenie si tam dohaduje len najvyššia trieda a v prepočte za ne vydáva 400 eur ročne. Najmenej sa platí v Bulharsku, a to 16 eur ročne.

Rodičia vraj často pod tlakom marketingových akcií poisťovní zabúdajú sami na seba. Pre zabezpečenie úspešného štartu detí do života by sa mali zabezpečiť predovšetkým oni sami pre prípad straty príjmu napríklad z dôvodu úmrtia alebo dlhodobej či trvalej pracovnej neschopnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu