Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Prichádzajú teplejšie dni

BRATISLAVA - Všimli ste si? Ráno už cítiť vo vzduchu jar. Je ešte veľmi nesmelá, ale robí, čo môže. Po dlhej zime sa konečne oteplí.

K náhlej zmene počasia nedôjde zo dňa na deň, ale postupne. Aj v teplejších dňoch však ešte môžeme očakávať vpády studeného vzduchu. "Cez víkend bude snežiť. V nižších polohách očakávame dážď so snehom. V nedeľu by už malo byť oblačnosti menej," povedala meteorologička Dagmar Križková. Na budúci týždeň sa oteplí. Veľké rozdiely v počasí budú medzi juhom a severom Slovenska. Denné teploty sa v nížinách na juhu vyšplhajú na 8 až 10 °C. Na severe okolo 0 °C. V noci bude aj naďalej mrznúť. Teploty dosiahnu -2 až 0 °C, v horských dolinách -8 °C. Aj keď bude cez deň slnečno a teplejšie, v stredu zima poriadne vystrčí rožky. Ochladí sa na -2 až - 10 °C.

Vo vysokohorských polohách platí aj naďalej zvýšené lavínové nebezpečenstvo. V Tatrách a vo Veľkej Fatre je to až 4. stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. Opatrní buďte aj v Malej Fatre, kde je 3. stupeň. Uvoľnenie lavín hrozí už pri malom mechanickom zaťažení aj na stredných a veľkých svahoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu