Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Za Most kandiduje na bratislavského župana Róbert Beňo

Béla Bugár a Róber Beňo na dnešnej tlačovej besede
Béla Bugár a Róber Beňo na dnešnej tlačovej besede (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kandidátom strany Most-Híd na župana v Bratislavskom kraji bude Róbert Beňo. Ten sa už aj stal členom strany Bélu Bugára. Ako uviedol Bugár dnes na tlačovej besede, cieľom Mostu-Híd nie je za každú cenu postaviť v každom kraji vlastného kandidáta na predsedu samosprávneho kraja.

"Sme presvedčení, že Beňo má šancu stať sa županom,“ vyhlásil Bugár. Tomu neprekáža stranícka minulosť Beňa, ktorý sa politicky angažoval v Strane zelených. Most neberie ľudí, ktorí boli takmer vo všetkých stranách, alebo spolupracovali s komunistickou tajnou službou, alebo sú v okolí nedôveryhodní.

Aj Beňo ide do volieb s tým, že chce vyhrať. „Som človekom tolerancie. Bratislava je miestom, kde tolerancia hrala významnú úlohu,“ povedal Beňo s tým, že chce nadviazať na tradíciu, keď na tomto mieste žili spolu Nemci, Maďari a Slováci.

Beňo chce v prípade zvolenia zlepšiť komunikáciu medzi vyšším územným celkom a mestom Bratislavou, ale tiež aj s okresnými mestami, ale aj s občanmi, aby pochopili, na čo župa je. Beňo avizuje, že sa chce zamerať na najslabšie sociálne skupiny, akými sú deti a dôchodcovia. Je pripravený spustiť projekt, ktorý videl v Liberci. Tam deti zo škôl do centier zvážali minibusy. Deti sa v týchto centrách mohli hrať s IQ hračkami. Beňo za problém považuje aj chýbajúce detské ihriská v Modre, Pezinku, Senci a Malackách.

Regionálne voľby budú v novembri. V Bratislavskom kraji sú zatiaľ známi kandidáti na župana Vladimír Bajan a Pavol Frešo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu