Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Odstránili vľak, ktorý sa vykoľajil v Rimavskej Seči

Vykoľajený vlak pri Rimavskej Seči
Vykoľajený vlak pri Rimavskej Seči (Zdroj: SITA)

RIMAVSKÁ SEČ – Vlak, ktorý sa vykoľajil v utorok 8. septembra v obci Rimavská Seč v okrese Rimavská Sobota, včera podvečer odstránili. Počas prác vytiekla z rušňa nafta, takže na mieste museli zasahovať hasiči.

Následky nehody odstraňovali v priebehu celého včerajšieho dňa. Opätovne nakoľajiť sa rušeň podarilo až podvečer. Práce sťažilo najmä pretrhnutie nádrže, z ktorej začala vytekať nafta. Na mieste zasahovali aj hasiči. "Výjazd bol nahlásený okolo 12.30 h. Dôvodom bol únik 50 litrov nafty. Bolo potrebné zabezpečiť, aby sa nafta nedostala do spodných vôd. Takéto množstvo však nebolo príliš nebezpečné," informoval službukonajúci príslušník operačného strediska Hasičského a záchranného zboru.

Rýchlik smerujúci zo Zvolena do Košíc sa vykoľajil v utorok v ranných hodinách pri obci Rimavská Seč. Podľa prvých informácií je pravdepodobnou príčinou nehody nerešpektovanie návesti stoj na výhybni Lúčna rušňovodičom, následkom čoho došlo k vykoľajeniu rušňa všetkými štyrmi osami. V rýchliku sa nachádzalo 40 cestujúcich, nikto z nich sa však nezranil. Prípadom sa zaoberá Železničná polícia v Lučenci. "Ide o trestný čin všeobecného ohrozenia, za čo hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na jeden rok. Presné príčiny ako aj okolnosti tejto udalosti budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedala hovorkyňa Železničnej polície Jarmila Vargová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu