Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Poslanci dnes rozhodnú o školských autobusoch

Ilustračná foto
Ilustračná foto

BRATISLAVA - Poslanci prerokovali na záver druhého dňa 40. schôdze parlamentu návrh na vydanie zákona o školských autobusoch. Poslanci za KDH Martin Fronc a Július Brocka v ňom navrhujú, aby v budúcnosti vozili školákov do školy školské autobusy. O tom, či sa návrh dostane do druhého čítania, rozhodnú poslanci vo štvrtok.

"Návrh zákona o školských autobusoch rieši problematiku dopravy žiakov na školské vyučovanie a v rámci školských aktivít mimo vyučovania," uvádzajú poslanci v dôvodovej správe. Ak by ich zákon uspel v pléne, účinný by bol od 1. januára 2010. Podľa poslancov by sa mala na zriadení školských autobusov podieľať obec a štát v pomere jedna ku trom a v prípade nákladov dve ku trom. "Systém školských autobusov sa navrhuje zaviesť postupne počas piatich rokov. Od roku 2010 by štát v štátnom rozpočte vyčlenil každoročne čiastku sedem milión eur ako dotáciu na školské autobusy," navrhujú Fronc s Brockom.

Poslanci dnes rozhodnú aj o osude ďalších dvoch návrhoch poslanca Brocku a jeho opozičných kolegov a návrhu poslankyne Zdenky Kramplovej (ĽS-HZDS) vydať zákon o oficiálnej rozvojovej pomoci. Rozhodnú aj o návrhu poslanca za SKDÚ-DS Petra Miššíka, ktorý chce ústavným zákonom rozšíriť okruh funkcií, ktoré sú nezlučiteľné s postom poslanca parlamentu - o výkon funkcie predsedu vyššieho územného
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu