Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ľudia dali za dopravu viac, ako dostali za predaj akcií

Takto to včera vyzeralo vo vestibule hotela Kyjev.
Takto to včera vyzeralo vo vestibule hotela Kyjev.

BRATISLAVA - Davy nahnevaných ľudí ostatné dva dni napĺňali vestibul hotela Kyjev. Boli to akcionári hotela, ktorí si osobne prišli po svoje akcie. Vyzvalo ich vedenie spoločnosti Hotel Kyjev s tým, že ich zaknihované akcie sa zmenia na listinné, s ktorými sa nedá obchodovať na burze. Mnohí z nich boli mimobratislavský. Ako zistili na mieste, za akcie dostali menej, ako dali za dopravu!

Slováci na výmenu akcií čakali v nedôstojných podmienkach. V stavbe vybudovanej v duchu socialistického realizmu stáli bez jedla a vody niekoľko hodín v nekonečne dlhom rade. Nakoniec sa dozvedeli, že za tisíckorunovú akciu dostanú 300 Sk! Pani z Gelnice sa posťažovala, že za cestu vlakom zaplatila o dvesto korún viac, ako dostala za svoju jedinú akciu.

"Mohli nás pozvať podľa abecedy a nie iba počas dvoch dní," vraví podnikateľka Eva Klinčúchová z Kálnice (okres Nové Mesto nad Váhom) s poradovým číslom 91. "Za akcie nám ponúkajú necelú tretinu ich súčasnej ceny. Nepredáme, počkáme. Za 300 korún by sme si 1 000-korunovú akciu kúpili aj my," dodáva Klinčúchová. Ďalším čakajúcim sa zase nepáčilo, že listinné akcie, ktoré si akcionári počas dvoch dní neprevezmú, budú predané.

Od predstaviteľov akciovej spoločnosti Hotela Kyjev sme sa včera snažili dozvedieť dôvody zmeny podoby cenných papierov. "Členovia predstavenstva médiám neposkytnú žiadne informácie ani stanovisko," povedal generálny riaditeľ hotela Richard Mištík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu