Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Byvalý zamestnanec Bane Nováky údajne kradol trhavinu

Ilustračná foto
Ilustračná foto

TRENČÍN - Z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinil vyšetrovateľ muža z okresu Prievidza. Dnes o tom informovala policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová. Podľa denníka Nový čas obvinili bývalého zamestnanca z Bane Nováky, ktorý od roku 2003 z podzemia vyniesol takmer desať kilogramov banskej trhaviny a elektrické rozbušky.

Muníciou vraj pravdepodobne zásoboval podsvetie. "Vyšetrovateľ obvinil z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami 41-ročného muža z okresu Prievidza. Obvinený je stíhaný väzobne. Vzhľadom na prebiehajúce prípravné konanie sa nebudeme ďalej k prípadu vyjadrovať," poznamenala Hlaváčová. Nespresnila výšku trestu, ktorá mužovi v prípade odsúdenia hrozí.

Hovorkyňa Hornonitrianskych baní Prievidza Adriana Siváková pripustila, že polícia začala v súvislosti s prechovávaním výbušniny trestne stíhať bývalého zamestnanca spoločnosti. "Zatiaľ nebolo potvrdené, že by išlo o výbušniny z podzemia Hornonitrianskych baní Prievidza," povedala Siváková.

Podľa dnešného Nového času polícia obvinila muža ešte v máji. Trhavinu vraj skladoval na povale svojho domu. "Robil v bani strelmajstra. Mal finančné problémy, rozviedol sa. Muníciu predával zrejme ľuďom z podsvetia, nemal to na zábavu," citoval denník jedného z baníkov.

V bani na hnedé uhlie pri Novákoch sa pred približne tromi rokmi stalo aj banské nešťastie, zával neprežili štyria ľudia. Pri augustovej explózii v neďalekej bani v Handlovej zasa prišli o život dve desiatky baníkov a záchranárov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu