Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Súd vyhlásil konkurz na majetok SkyEurope!

Lietadlo spoločnosti SkyEurope
Lietadlo spoločnosti SkyEurope

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I vyhlásil konkurz na majetok nízkonákladovej leteckej spoločnosti SkyEurope Airlines. Súčasne zastavil reštrukturalizáciu firmy. Informoval o tom hovorca súdu Pavol Adamčiak. Spoločnosť pred vyše týždňom zastavila lety, pretože nezískala peniaze na ďalšie fungovanie.

Súd vyhovel návrhu reštrukturalizačného správcu Jozefa Griščika, podľa ktorého ozdravenie firmy nie je možné. Zároveň rozhodol, že správcom v konkurznom konaní bude Emil Čerevka.

Vyhlásenie o konkurze na SkyEurope vyšlo dnes v Obchodnom vestníku. Veritelia si do 45 dní môžu prihlásiť svoje pohľadávky voči spoločnosti.

V rámci reštrukturalizácie si ľudia a firmy od SkyEurope nárokovali stovky pohľadávok, mnohí za zrušené lety či nevyplatené mzdy. Aerolínie predali v posledných týždňoch pred zastavením prevádzky asi 280.000 leteniek na lety, ktoré sa už zrejme neuskutočnia.

Problémy SkyEurope sa prehĺbili tento rok. Firma vstúpila do režimu ochrany pred veriteľmi, neskôr jej súd povolil reštrukturalizáciu. Pre nevyrovnané dlhy sa prepravca napríklad musel stiahnuť z Viedne, kde mal jednu zo svojich základní a lety presunul do Bratislavy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu