Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Neotvoríme letné terasy!

Zobraziť galériu (4)

BRATISLAVA - "Tie dane nás zlikvidujú!" sťažujú sa členovia Združenia staromestských kaviarnikov, ktorých rozčúlilo 300-percentné zvýšenie dane za používanie letných terás. "Keď sa to nezmení, tak ich jednoducho neotvoríme!" tvrdí 25 kaviarnikov.

Staromestskí poslanci odhlasovali zvýšenie dane za letné terasy. Majitelia kaviarní za štvorcový meter už nebudú platiť 10, ale 30 korún na deň. Počas sezóny ich môže prevádzkovanie terasy stáť až štvrť milióna korún. "Doteraz sme platili 10 korún na deň. Maximálne sme schopní ísť na 15 Sk. Nie je únosné platiť za chodník toľko, ako za interiér," povedala spoluzakladateľka Združenia staromestských kaviarnikov Ivana Vavrová. Zvýšením cien by sa krčmy v Starom Meste stali nedostupnými pre domácu klientelu.

"Nikto z nás nechce, aby pivo v centre stálo 150 korún a jedlo niekoľko stoviek. Prišli by sme aj o zahraničných turistov, ktorí si u nás pochvaľujú dobré ceny. Nechceme dopadnúť ako majitelia reštaurácií v Tatrách," tvrdí Vavrová. Kaviarnici majú podozrenie, že po zrušení daní za alkohol a cigarety potrebuje mesto vyrovnať straty, ktoré im vznikli. Listom oslovili staromestského starostu. Ak sa nedohodnú, letné terasy tohto roku vôbec neotvoria!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu